gyakori kérdések a csaptelepekkel kapcsolatban

 

 

 

Kosár tartalma

Egykaros csaptelepek szerelési, használati és karbantartási útmutatója:

1. Felhasználásának terjedelme:

A keverő csaptelepeket, (fali és álló) mint külső tartozékokként használjuk a belső vízvezetéknél, a legmagasabb megengedett túlnyomás 1 MPa. A víz hőmérséklete max.90°C lehet, hagyományos használatnál a 65°C javasolt. A zuhanyzó és kád csapoknál kézi zuhanyzóval a kevert víz maximális túlnyomása 0,5 MPa, és a maximális kevert víz hőfoka 70°C, hagyományos használatánál a maximális kevert vízhőfok 42°C javasolt.

2. Szerelése:

a) az álló szerelvényeket 28 – 30 mm nyílásokba szereljük. A vízvezetékcsöveket flexibilis csövek segítségével csatlakoztatjuk / a flexibilis csövek olyan kialakításúak, hogy kézi meghúzást könnyen lehessen alkalmazni (max.10 Nm erővel), így nem kell használni semmilyen szerszámot /. A szerelésnél a következőképpen járunk el: A szerelvénytestbe becsavarozzuk a rögzítő csavart és a flexibilis csöveket. Mielőtt berakjuk a csapot, tömítőgyűrűt teszünk alá. A munkafelület alsó részéről felfűzzük a kialakított gumis alátétet, rögzítő fémalátétet és anyával rögzítjük. Az így rögzített telepet a vízvezetékre csatlakoztatjuk.
b) A fali keverő csaptelepek (mosogató, kád és zuhanyzó) alaptávolság (távköz) 150 mm, 125-175 mm csatlakozóra lehet a falba szerelni. Keverő telepek csatlakozása úgy történjen, hogy a hideg víz jobbról legyen vezérelve (kék színnel megjelölve), és a meleg víz baloldalon legyen (piros színnel jelölve).

3. Karbantartás:


A csaptelep alapja a kerámiabetét, amire a magas élettartam jellemző.
Ennek kicserélését, esetleges javítását, erre szakosodott céggel javasoljuk elvégeztetni. A kád váltó hibás funkciójánál lecsavarjuk a zuhanyzó csövet 10 mm-es imbuszkulccsal. A váltótestet lecsavarjuk, kivesszük, kitisztítjuk, és utána visszaszereljük. Minden alkalommal, ha a vizet a csőben leállítjuk, javasoljuk a kifolyó gyöngyözőt lecsavarni, és a csapot átmosni, a szűrőt kitisztítani, és a habosítót visszacsavarozni. A csaptelep felületi részeinek tisztítása csak finom, nem agresszív tisztító szerekkel javasolt, amik nem hagynak káros felületi nyomokat. A vízkőlerakodás elkerülésének érdekében, az érintet részeket mindig karban kell tartani. A perlátort és a zuhanyrózsát leszereljük, kitisztítjuk, eltávolítjuk a durva szennyeződést. A vízkövet híg ecetes vízzel távolítjuk el. Tisztítás után lemossuk és visszaszereljük.
 
4. Használat:

A csaptelep zárt, amikor a kar alsó helyzetben van. A kar felfelé emelésével kinyitjuk a víz folyását és növeljük a mennyiségét. Horizontális helyzetben a kar fordításával beállítjuk a keverési arányt. A kád telepek tartozéka a félautomata váltó berendezés a szennyezett víz visszaszippantása ellen. A váltó berendezés kúpja állandóra van állítva a kádba való kifolyásra. Az alaphelyzetből kézi zuhanyra folyóvíz mellett végezzük el, és a hőfok beállításánál, amit a kar meghúzásával végzünk vertikális irányban.FIGYELMEZTETÉS!
A termékek beszerelését javasoljuk erre szakosodott céggel végeztetni.
A szerelés előtt mossák át a csövet.
A szerelés végeztével javasolt a tömítések és a csatlakozó csövek ellenőrzése, ezt 24 óra elteltével megismételni javasolt.

Minden jog fenntartva - Sagittarius Magyarország Kft. © 2010